DOLAR
34,0588
EURO
37,9416
ALTIN
2.801,30
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

4 yılda bir arpa boyu yol alınamadı! Şehir hastanesi açılışı başka bahara kaldı

4 yılda bir arpa boyu yol alınamadı! Şehir hastanesi açılışı başka bahara kaldı
Advert
22.08.2024 09:36
2
A+
A-

Diyarbakır Şehir Hastanesi İnşaatı Yılan Hikâyesine Dönüştü

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Talaytepe Mahallesi’nde yer alan 1000 yataklı Şehir Hastanesi inşaatı, 4 yıldır yerinde sayıyor. Necmettin Erbakan Bulvarı ile Dorşin Caddesi’nin kesiştiği noktada 263 bin metrekarelik alanda devam eden projede kayda değer bir ilerleme yok.

İnşaat iki kez ihaleye çıktı, ancak şu ana kadar sadece iki katın kabası tamamlanabildi. Şantiye alanında hala devasa çukurlar ve temeller bulunuyor. Kabuk kule vinçler de hastanenin yakın zamanda bitmeyeceğine işaret ediyor.

Teknik şartname ve sözleşmeye göre 2025 yılında hizmete açılması taahhüt edilen hastane, yüklenici firmanın yavaş çalışmalarından dolayı 2026’da bile tamamlanamayabilir.

Limak Şantiyeyi Kapattı, Gürbağ İhalesini Aldı

İlk ihaleyi Ağustos 2021’de Limak Holding kazanmış ve sözleşme imzalanmıştı. Ancak artan inşaat maliyetleri ve enflasyon nedeniyle 4 ay sonra şantiye kapatıldı. Limak, ihalelerde tasfiye hakkını kullanarak inşaatı durdurdu.

Sağlık Bakanlığı, 2022’de projeyi yeniden ihaleye çıkardı. İhale, Gürbağ firması tarafından tam üç katı bedelle, 3 milyar 924 milyon liraya alındı. Ancak sahada henüz kayda değer bir ilerleme sağlanamadı.

Gürbağ Firmasının Tartışmalı Geçmişi

Şehir Hastanesi ihalesini alan Gürbağ firması, iktidara yakınlığı ve tartışmalı geçmişiyle biliniyor. Şanlıurfa’daki sel felaketinde 17 kişinin hayatını kaybettiği Abide Kavşağı’ndaki viyadüğü de Gürbağ inşa etmişti. Kavşağın yetersiz alt yapısı nedeniyle 17 kişi boğulmuştu.

Gürbağ Group, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde yer alıyor. Firma, kamudan pazarlık yöntemiyle aldığı ihalelerle tanınıyor.

Bakan Yardımcısı: “Hayaldi Gerçek Oluyor”

Eski Diyarbakır Valisi ve şimdiki İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, 2015’te şehir hastanesi için “Hayaldi gerçek oluyor” demişti. “700 günde tamamlanacak. 2023’te açacağız” sözlerini vermişti. Vali, hızını alamayarak ikinci bir şehir hastanesi için planlama yapıldığını da açıklamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.