DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Tekne alabora oldu… Çok sayıda ölü ve kayıp var

Tekne alabora oldu… Çok sayıda ölü ve kayıp var
Advert
21.08.2024 08:49
2
A+
A-

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Nehir Kazasında Yaklaşık 300 Kişi Korkuluyor

Lukenie Nehri’nde yaklaşık 300 yolcu taşıyan bir teknenin batması sonucu çok sayıda kişinin boğarak hayatını kaybetmesinden endişe ediliyor. Yetkililer, kayıp ve ölü sayısını belirlemenin zor olduğunu belirtiyor.

Aşırı yüklü olduğu söylenen tekne, Nioki’ye doğru giderken bir tahta nesneye çarptı ve battı. İlçe Kaymakamı Jacques Nzenza, dün dört ceset bulunduktan sonra bugün dokuz aylık bir bebeğin de aralarında bulunduğu 16 ceset daha çıkarıldığını açıkladı.

Nehir ve göl yolculukları, geniş Orta Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yaygın, ancak güvenli değil. Nzenza, gece yelken açmanın yasak ve çok tehlikeli olduğunu vurguladı.

Ülkede Haziran ayında da bir tekne kazasında en az 86 kişi, aralarında 21 çocuk olmak üzere hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.