DOLAR
33,9849
EURO
37,8698
ALTIN
2.822,88
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Sahibinden’in ‘İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı’ Raporu’nun dördüncüsü yayımlandı

Sahibinden’in ‘İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı’ Raporu’nun dördüncüsü yayımlandı
Advert
21.08.2024 17:09
4
A+
A-

İkinci El Alışveriş: Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlamak

Sahibinden.com’un “İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı” raporu, ikinci el alışverişin çevresel faydalarına dikkat çekiyor.

Büyük Karbon Tasarrufu

Rapor, sahibinden.com kullanıcılarının 2023’te ikinci el ürün tercihleriyle 12,6 milyon ton karbondioksit emisyonu tasarrufu sağladıklarını ortaya koyuyor. Bu tasarruf, 2,4 milyon evin yıllık elektrik tüketiminden kaynaklanan emisyonlara eşdeğer.

Kaynakların Korunması

Kullanıcıların ikinci el tercihleri, ayrıca 204.000 ton plastik, 727.000 ton çelik ve 136.000 ton alüminyumun tasarrufu sağladı. Bu miktarlar, 40,8 milyar kredi kartının üretiminde kullanılan plastiği, MARMARAY projesinde kullanılan çeliğin 78 katını ve 138,8 milyon adet 100 metrelik folyo paketine eşdeğer alüminyum miktarını temsil ediyor.

Çevre Dostu Yaklaşım

Sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, sonuçları değerlendirerek, şirketin çevresel etkilerini azaltma ve döngüsel ekonomiye katkı sağlama konusundaki kararlılığını ifade etti.

Z Kuşağının Rolü

Rapor, Z Kuşağının çevresel duyarlılığına ve ikinci el alışverişe olan ilgisine dikkat çekiyor. Bu nesil, sürdürülebilirlik konusunda yüksek bir farkındalığa sahip ve ikinci el alışverişi benimseyerek döngüsel ekonomiyi şekillendiriyor.

E-ticaretin Katkısı

E-ticaret platformları, ikinci el ekonomisinin büyümesinde önemli bir rol oynuyor. Sahibinden.com, kullanıcıları için ikinci el ürünlere erişim sağlayarak, sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarının gelişmesine katkı yapıyor.

Sürdürülebilirlik Hedefleri

Sahibinden.com, toplumsal farkındalığı artırmak ve çevresel etkilerini azaltmak için sürdürülebilirlik hedefleri belirledi ve Ağustos 2024’ten itibaren Kurumsal Sürdürülebilirlik Politikaları mikro sitesini yayına aldı.

Proje ve İş Birlikleri

Şirket, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda Ege Orman Vakfı ile bir hatıra ormanı oluşturma, dijital kartvizit dönüşümü, yeşil kütüphaneler kurma ve hibrit araç filosu kullanma gibi projeler yürütüyor.

Sahibinden.com Hakkında

Sahibinden.com, Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden biri olup, aylık 63,4 milyon kullanıcıya ve 14,4 milyar sayfa görüntülemesine sahiptir.

IVL Hakkında

İsveç Çevre Araştırmaları Enstitüsü (IVL), endüstriyel hava ve su konularında araştırma yapan bir kurum olup, sürdürülebilir toplumlara geçişi sağlamayı amaçlamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.