DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

‘Tanıştığım en tehlikeli adam’

‘Tanıştığım en tehlikeli adam’
Advert
20.08.2024 18:44
9
A+
A-

Alain Delon: Bir Aşkın ve Skandalın Hikayesi

Oyuncu ve şarkıcı Marianne Faithfull, 1968 yapımı “Motosikletteki Kadın” filminde Alain Delon hakkında şöyle demişti:

“Birçok yönden aynı düşünüyoruz ve o tamamen kendini işine adamış bir aktör. Çalışırken dışarıdaki şeyleri görmezden gelme becerisiyle bana çok yardımcı oldu.”

Faithfull’un güzel düşünceleri kısa süre sonra yerini sert rüzgarlara bıraktı. The Telegraph editörü Alexander Larman, Faithfull’ın 1994 tarihli otobiyografisine dikkat çekerek, kendisinin Delon’un kaçınılmaz tekliflerini reddeden birkaç kadından biri olduğunu vurguladı.

“Kendini Beğenmiş Bir Budala”

Faithfull, Delon’u “kendini beğenmiş bir budala” olarak nitelendirdi. En yakın arkadaşı Nico, “Kissin Time” albümü için yazdığı bir şarkıda, Delon’u “hakaretlerin iltifat kaldığı” bir kişi olarak tanımladı.

Faithfull’ın en sevdiği meslektaşı Nico’ydu. “Song for Nico” şarkısının dizelerindeki acımasız eleştiriler dikkat çekse de, finalinde “masum” kelimesini kullanmayı da ihmal etmedi.

En Seçkin Listelerdeki İlişkiler

Delon’un ilişkileri Fransız kültür tarihinin en seçkin listelerinden biriydi. Aktrisler Romy Schneider, Maddly Bamy ve Mireille Darc ile uzun vadeli ilişkilerinin yanı sıra, 1987-2001 yılları arasında modellikten gazeteciliğe geçen Rosalie van Breemen ile birlikteydi.

Ancak en çok ilgi çeken şey, gerçek veya söylentiye dayalı, kısa ömürlü ilişkileriydi. Delon, 1960’lardaki en parlak döneminde gezegenimizin en sıra dışı yakışıklısı olarak “erkek Brigitte Bardot” unvanıyla ününe ün kattı.

Delon ve Brigitte Bardot

Brigitte Bardot ile 1961 yapımı “Famous Love Affairs” filminin setinde yolları kesişti. Tanıştıklarından hemen sonra ikilinin romantik bir ilişki yaşadığı söylendi. Ancak yıllar sonra Delon tüm iddiaları reddetti ve “Ne kadar şaşırtıcı olursa olsun, hiçbir şey olmadı. Sadece 65 yıldır en iyi arkadaşlığımızı sürdürdük.” dedi.

Nico ile Tehlikeli Bir Bağlantı

Nico ve Delon, “Plein Soleil” filminin çekimleri sırasında tanıştı. Nico başlangıçta küçük bir yardımcı rol teklif edildi, ancak modellik kariyerine olan bağlılığı nedeniyle rolü kabul edemedi.

Nico, Delon üzerinde önemli bir etki bıraktı. Daha sonra Nico, Delon’u “Tanıştığım en tehlikeli adamdı… Güçlü gözleri ve koyu renk saçlarıyla bir çingene gibiydi ve onu kendim için istiyordum.” diye tanımladı.

Ferrari’siyle Gece Kulüplerinde

Nico ve Delon Amerika Birleşik Devletleri’nde bir araya geldi. Delon tipik olarak Ferrari’sini Fransa’dan getirtirdi ve Nico’yu alıp ülkenin dört bir yanına hızla sürerdi.

Birkaç ay sonra Nico hamile olduğunu fark etti. Delon kaçtı ve Nico, “Pamuk Prenses yıllardır beklediği prensiyle tanışmış gibiydi. Bu korkunç adama takıntılıydı.” dedi.

Talihsiz Bir Çocuk Hikayesi

Nico bir çocuk doğurdu ve ona Ari adını verdi. Delon çocuğa ara sıra maddi destek sağladı, ancak bir gün sekreteri Nico’yu ziyaret ederek “Alain bu hikayenin bitmesini istedi” dedi. Nico, Ari’yi bekar bir anne olarak büyütmek zorunda kaldı.

Daha sonra Ari, Delon’un ailesi tarafından Ibiza’dan zorla alındı. Ari’nin büyüdükten sonra talihsiz bir hayat yaşadı ve aşırı doz uyuşturucu nedeniyle öldü.

Erkek Gücünün Gölgesi

Delon’un kadınlara yönelik şiddet içeren davranışları ve fiziksel istismarları hakkında iddialar ortaya atıldı. Sevgilisi Rosalie Van Breemen ile olan oğlu, Delon’un annesinin burnunu ve sekiz kaburgasını döverek kırdığını iddia etti.

Delon, “Kadınlar benim motivasyonum oldu. Her şeyi onlara borçluyum.” dedi.

Talihsizlerin Önemi

Delon’un son rollerinden biri, efsanevi sevgiliyi canlandırdığı “Kazanova’nın Dönüşü” filmiydi. Delon’un kendisini aşkları ve ilişkileriyle her şeyi tüketen bir figür olarak görüp görmediği bilinmiyor. Ancak geride bırakılacak kadar talihsiz olanların önemsizleştiğini ya da önemsizleştirildiğini merak etmek önemli. Onlar da hatırlanmalı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.