DOLAR
33,9849
EURO
37,8698
ALTIN
2.822,88
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Rüzgar tekneyi batırdı: Bir kişi öldü, ünlü iş insanı kayıp

Rüzgar tekneyi batırdı: Bir kişi öldü, ünlü iş insanı kayıp
Advert
19.08.2024 17:52
3
A+
A-

Başlık: Palermo Sahilinde Şiddetli Fırtınada Yat Battı, Can Kaybı ve Kayıplar

Giriş:
Sicilya’nın Palermo kentinin açıklarında seyreden İngiliz bandıralı bir yat, şiddetli fırtınaya yakalandı ve battı. Sahil Güvenliği’nin açıklamasına göre, kaza sonucu bir kişi hayatını kaybederken, ünlü İngiliz iş insanı Mike Lynch de dahil olmak üzere altı kişi kayboldu.

Olay:
Olay, sabah gün doğmadan kısa bir süre önce gerçekleşti. 56 metre uzunluğundaki yat, şiddetli rüzgarlar nedeniyle alabora oldu ve kısa süre içinde battı. Sahil Güvenliği yetkilileri, havanın kötü olacağı tahmin edilmesine rağmen, beklenenden daha şiddetli olduğunu kaydetti.

Kurtarma Çalışmaları:
İtalyan Sahil Güvenliği, 22 kişinin bulunduğu yattan 15 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Kurtarılanlar arasında bir çocuk da bulunuyor. Sekiz kişi ise bölgedeki hastanelere sevk edildi. Dalgıçlar, yaklaşık 50 metre derinlikte bulunan batık yatta arama çalışmalarına devam ediyor.

Kayıp Kişiler:
Kayıp kişiler arasında İngiliz, ABD’li ve Kanadalı vatandaşlar bulunuyor. Sahil Güvenliği, batan yatta bulunan İngiliz iş insanı Mike Lynch’in de kayıplar arasında olduğunu doğruladı.

Soruşturma:
Sahil Güvenliği, olayın nedenini araştırıyor. Yatı inşa eden İtalyan Perini’nin 2008 yılında “Bayesian” adını verdiği belirtildi.

Uluslararası Tepkiler:
İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiliz yetkililerin olayla ilgili yerel makamlarla yakın temas halinde olduğunu ve etkilenen İngiliz vatandaşlarına konsolosluk desteği sağlamaya hazır olduklarını duyurdu.

Son Söz:
Ünlü iş insanı Mike Lynch ve diğer kayıp yolcuların akıbeti, arama çalışmalarının ilerlemesiyle netleşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.