DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Araştırma: Menopoz süreci o hastalığa davetiye çıkarıyor

Araştırma: Menopoz süreci o hastalığa davetiye çıkarıyor
Advert
19.08.2024 09:46
3
A+
A-

Giriş

İngiliz kadınları üzerinde yapılan bir araştırma, menopoz öncesi dönemde bipolar bozukluk ve majör depresif bozuklukta önemli bir artış olduğunu ortaya koydu.

Araştırma Metodolojisi

Araştırma, 128.294 İngiliz kadınının son adet dönemlerini kapsayan dört yıllık verilerini inceledi.

Bulgular

Analizler, menopoz öncesi dönemde bipolar bozuklukta %112 ve majör depresif bozuklukta %30’luk bir artış olduğunu gösterdi.

Menopoz Öncesi Dönem

Menopoz öncesi dönem, bir kadının menopoz belirtileri yaşamasına rağmen hala adet görmesine devam ettiği dönem olarak tanımlanıyor.

Araştırmanın Önemi

Araştırmayı yöneten Profesör Arianna Di Florio, bulguların bu dönemde ruh sağlığı sorunları yaşayan kadınlara ek destek sağlamaya yardımcı olabileceğini belirtti.

Ruh Sağlığı Değişimleri

Profesör Di Florio, menopoz öncesi dönemin %80’inde semptomlara neden olduğunu ve bu değişimlerin ruhsal hastalıkların başlangıcı üzerindeki etkisinin bilinmediğini söyledi.

Uzman Görüşü

Bipolar UK elçisi Clare Dolman, bulguların “hayat kurtarıcı” olabileceğini ve hormonal değişimlerin ruh hali bozukluklarında önemli bir faktör olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.