DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Almanya, üst düzey PKK’lıyı tutukladı

Almanya, üst düzey PKK’lıyı tutukladı
Advert
19.08.2024 23:12
4
A+
A-

PKK Yöneticilerinin İadesi ve Protestolar

PKK’nın Avrupa Birliği’ne (AB) kaçan üst düzey üyeleri, tutuklanıyor ve Almanya’ya iade ediliyor. Bu gelişme, örgütün iltica taleplerinin “Türkiye’nin Kürtler için tehlikeli olmadığı” gerekçesiyle reddedilmesine yol açtı.

PKK sempatizanları, Almanya’nın ilgili yasalarını değiştirmek için gösterilere başladı. Federal Başsavcılık’ın talebi üzerine, Alman Ceza Yasası’nın 129. maddesi uyarınca Almanya, yurtdışında suç işleyen veya terör örgütlerine üye olan kişileri takip edebiliyor.

Önde Gelen PKK’lıların İadesi

On yıllardır AB ülkelerince korunan üst düzey PKK’lılar, Almanya’ya teslim edilmeye başlandı. İtalya’da yakalanan Selahattin K., Frankfurt Havaalanı’nda gözaltına alındı. K’nın Almanya’da PKK kadrolarına talimat verdiği ve propaganda faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

İadelerin Dayanağı: Alman Ceza Yasası

Alman Federal Başsavcılığı, teröristleri AB dışındaki ülkelerde bile takip etme yetkisine sahip. Bu yetki, Almanya’da suç işleyen, terör örgütlerine katılan veya Almanya’da yaşayanlara zarar veren yabancıları da kapsıyor.

PKK’nın Tepkileri ve Hukuki Mücadele

PKK’lılar, yasaların değişmesi için Fransa, Kıbrıs, İsveç ve Hollanda gibi ülkelerde dava açtı ve Almanya’da da eylemler düzenledi. Ancak bu girişimler şimdilik sonuçsuz kaldı.

Türkiye’ye İade İhtimali

Türkiye’nin arama listesinde yer alan iade edilen PKK’lıların Türkiye’ye teslim edilip edilmeyeceği henüz belli değil. Ancak Avrupa’da örgütün haraç toplama, sokak olayları ve eleman kazanma faaliyetleri nedeniyle ülkelerin huzuru bozuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.