DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Çiçek aşısı m çiçeğinden korur mu?

Çiçek aşısı m çiçeğinden korur mu?
Advert
18.08.2024 14:07
3
A+
A-

M Çiçeği Aşısı Hakkında Önemli Uyarılar

Avrupa’ya da sıçramasıyla kaygılara yol açan M çiçeği hastalığı, Türkiye’de henüz görülmese de Sağlık Bakanlığı uyarılarda bulundu. İşte çiçek aşısıyla ilgili önemli bilgiler:

Çiçek Aşısı M Çiçeğini Önler mi?

Yetkililer, eskiden çiçek aşısı olanların M çiçeğini daha hafif geçirebileceğini ya da koruyabileceğini belirtiyor. Aşı izi, aşı olduğunuzun göstergesi olarak kabul edilebilir.

Çiçek Aşıları Mevcut Durumda

Çiçek aşıları şu anda klinik kullanıma uygun değil. Ancak 2019’da FDA ve EMA onaylı yeni bir aşı, sınırlı olarak bulunuyor.

M Çiçeği Belirtileri ve Öneriler

Hastalığa yakalanıldığında izolasyon süresi 21 gündür. Hastalar, hastaneye yatırılmalı veya evde izole edilmelidirler. Evde izole olanlar, ayrı bir odada kalmalı, hijyen kurallarına dikkat etmeli ve maske kullanmalıdır.

Temas edenler de 21 gün boyunca semptomları izlenmelidir. Semptom gelişirse, maske takarak hastaneye başvurulmalıdır. Semptomsuz olanlar, maskeyle günlük aktivitelerine devam edebilirler.

Olası Vakaların Takibi

Semptom gelişenler maske takarak hastaneye gitmeli ve 14 gün boyunca semptomlar izlenmelidir. Semptomsuz olanlar, maskeyle günlük aktivitelerine devam edebilirler. Evde izole olanlar, hane halkıyla teması kesmeli ve maske kullanmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.