DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Ağustos ayı enflasyon rakamları 2024: TÜİK Ağustos ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

Ağustos ayı enflasyon rakamları 2024: TÜİK Ağustos ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?
Advert
18.08.2024 10:08
6
A+
A-

TÜİK Ağustosu Enflasyon Raporunu Yayınlayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ayın başında enflasyon verilerini açıklıyor. Gelecek enflasyon rakamları için ise beklentiler yüksek.

Ağustos Enflasyon Tarihi

TÜİK, Ağustos ayı enflasyon verilerini 3 Eylül 2024 Salı günü saat 10.00’da açıklayacak. Bu veriler, geçen ayın enflasyon oranını gösterecek.

Beklentiler

Merkez Bankası tarafından yapılan ankete göre, piyasa katılımcıları Ağustos ayı için %2,55’lik bir enflasyon artışı öngörüyor. Bu, geçen ayki %2,17’lik artıştan biraz daha yüksek.

Yıllık Enflasyon Beklentileri

Aynı ankete göre, piyasa katılımcıları bu yılın sonunda enflasyonun %43,31 civarında olmasını bekliyor. Bu, önceki beklenti olan %42,95’den biraz daha yüksek. Ancak 12 ay ve 24 ay sonrasındaki enflasyon beklentileri hafifçe düştü.

Sonuç

TÜİK’in Ağustos ayı enflasyon raporu, Türkiye ekonomisinin gidişatı hakkında önemli bilgiler sağlayacak. Bu veriler, yatırımcılar, ekonomistler ve hükümet yetkilileri tarafından yakından takip edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.