DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Mpox salgını hızla yayılıyor: Sınırlara ek kontrol geliyor

Mpox salgını hızla yayılıyor: Sınırlara ek kontrol geliyor
Advert
16.08.2024 08:14
3
A+
A-

Maymun Çiçeği Salgınına Karşı Çin Dikkat Çekiyor

Dünya corona virüs salgınıyla boğuşurken, maymun çiçeği salgını endişe yaratmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün virüsün küresel bir sağlık acil durumu oluşturduğunu açıklamasının ardından Çin, dikkat çekici bir adım attı.

Çin gümrük yetkilileri, önümüzdeki altı ay boyunca ülkeye giriş yapan kişilerin ve malların maymun çiçeği salgını açısından izleneceğini duyurdu. Maymun çiçeği vakalarının görüldüğü ülkelerden gelen veya semptomlar gösteren kişilerin durumu bildirmeleri isteniyor. Ayrıca, mpox salgını olan bölgelerden gelen araçlar, konteynerler ve mallar dezenfekte edilecek.

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği hastalığının adını mpox olarak değiştirdi. Örgüt, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan ve komşu ülkelere yayılan salgını, iki yıl içinde ikinci kez küresel bir sağlık acil durumu ilan etti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, mpox’u Kategori B bulaşıcı hastalık olarak yöneteceğini açıkladı. Bu, yetkililere salgın durumunda toplantıları sınırlama, okulları ve iş yerlerini kapatma veya bölgeleri karantina altına alma gibi acil durum önlemleri alma yetkisi veriyor. Mpox, yakın temas yoluyla yayılıyor ve genellikle hafif seyrediyor. Ancak nadir durumlarda ölümcül olabiliyor. Semptomları arasında grip benzeri belirtiler ve vücutta irin dolu lezyonlar yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.