DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Canlı | Konyaspor-Galatasaray maçı canlı yayın (Süper Lig 2. hafta)

Canlı | Konyaspor-Galatasaray maçı canlı yayın (Süper Lig 2. hafta)
Advert
16.08.2024 20:42
3
A+
A-

Konyaspor-Galatasaray Maçı Canlı Anlatımı

Trendyol Süper Lig’in heyecanı 2. hafta maçlarıyla devam ediyor. Haftanın açılış maçında iki 3 puanlı takım, Tümosan Konyaspor ile Galatasaray, Medaş Konya Büyükşehir Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Galatasaray, karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı takdirde Okan Buruk yönetiminde ilk kez bir sezona ikide iki yaparak başlayacak.

İlk 11’ler:

  • Konyaspor: Slowik, Uğurcan, Adil, Guilherme, Marko, Oğulcan, Ndao, Pedrinho, Yusuf, Aleksic, Umut.
  • Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Leo Dubois, Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper, Mertens, Kerem, Icardi.

Sezonun açılışını İstanbul’da yapan iki takımdan Tümosan Konyaspor, Kasımpaşa deplasmanından yeni transferlerinin golleriyle 3-2’lik galibiyetle ayrılırken Galatasaray ise evinde Atakaş Hatayspor’u geriye düştüğü maçta golcüleri Icardi ve Batshuayi’nin golleriyle geçmeyi başarmıştı.

Galatasaray’da Önemli Sakatlıklar

Sarı-kırmızılılarda yeni transferlerden Jelert, şans verilmesi halinde ilk kez bir resmi maçta görev alacak. Öte yandan sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Davinson Sanchez ile takımdan ayrılmaları beklenen Zaha ve Oliveira Konya’ya götürülmedi.

Son Maçı Galatasaray Kazandı

Tümosan Konyaspor ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de birbirlerine 47. kez rakip olacak. Geride kalan 46 maçta yeşil-beyazlılar 5 kez kazanırken Galatasaray 33 maçtan galip ayrıldı. İki takımın son mücadelesinde Galatasaray, 2023-2024 sezonunun 38. ve son haftasında Tümosan Konyaspor’u 3-1 mağlup ederek 24. lig şampiyonluğuna uzanmıştı.

Galatasaray ile oynadığı son iki Süper Lig maçını üçer gol yiyerek kaybeden Konyaspor, lig tarihinde rakibinden bu şekilde üst üste üç mağlubiyet almadı. Ayrıca Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan son dokuz Süper Lig maçından beraberlik çıkmadı. Ali Çamdalı’nın ekibi, seyircisi önünde zorlu rakibini geçerek Süper Lig’e 2’de 2 yaparak başlamak istiyor.

Özellikle transfer döneminde hareketli günler geçiren Galatasaray ise Konya deplasmanından galibiyetle dönerek Çarşamba günü oynayacağı Young Boys maçı öncesi moral depolamayı hedefliyor.

Karşılaşmadan Öne Çıkan Notlar

  • Galatasaray ile oynadığı son iki Süper Lig maçını üçer gol yiyerek kaybeden Konyaspor, lig tarihinde rakibinden bu şekilde üst üste üç mağlubiyet almadı.
  • Konyaspor’a konuk olduğu son dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden Galatasaray (1G), daha önceki toplam 19 ziyaretinde daha az mağlubiyet almıştı (13G 4B 2M).
  • Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan son dokuz Süper Lig maçından beraberlik çıkmazken (Konyaspor 3G-6G Galatasaray), bu rekabet tarihinde eşitliğe sahne olmayan daha uzun tek seri Eylül 1991-Ocak 2006 arasında yaşandı (10 maç).
  • İstanbul takımlarıyla oynadığı son altı Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Konyaspor (3G 2B), tek mağlubiyetini geçen sezonun ikinci yarısında konuk ettiği Galatasaray’dan aldı (1-3).
  • 2024/25 sezonunun açılış haftasında Hatayspor’u 2-1 mağlup eden Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde ilk kez bir sezona ikide iki yaparak başlamak istiyor (2022/23; 1G 1M & 2023/24; 1G 1B).
  • Geçen hafta Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup eden Konyaspor, Süper Lig tarihinde sadece iki sezona iki galibiyetle başladı (1989/90; Zoran Colakovic & 2021/22; İlhan Palut).
  • 2024/25 Süper Lig sezonunun açılış haftasında topa en fazla sahip olan (%71), en fazla şut çeken (26), en yüksek beklenen gol değeri yakalayan (3.4 xG) ve en fazla net gol pozisyonuna giren (9) takım Galatasaray’dı.
  • Konyaspor formasıyla çıktığı ilk Süper Lig maçında gol atan Umut Nayir, Opta’nın bu veriye sahip olduğu 2007/08 sezonundan bu yana Serdar Gürler’in ardından yedi kulüp adına rakip fileleri havalandıran ikinci oyuncu oldu (Ankaraspor, Bursaspor, Beşiktaş, Giresunspor, Ümraniyespor, Pendikspor & Konyaspor).
  • 2021/22 sezonundan bu yana Süper Lig’de oynanan maçların 80. dakikasından itibaren en fazla gol atan iki oyuncu Mauro Icardi (14) ve Michy Batshuayi (12).
  • Teknik direktörlük kariyerinde Konyaspor’a konuk olduğu dokuz Süper Lig maçında sırasıyla birer galibiyet ve mağlubiyet alan Okan Buruk (5G 4M), son karşılaşmayı 2023/24 sezonunun son haftasında bu statta 3-1 kazandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.