enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5369
EURO
36,4401
ALTIN
2.958,94
BIST
9.136,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Bir ülkede daha mpox tespit edildi: Hasta BAE’den gitmiş

Bir ülkede daha mpox tespit edildi: Hasta BAE’den gitmiş
Advert
16.08.2024 09:20
5
A+
A-

Mpox (Maymun Çiçeği) Salgını Pakistan’ı Vurdu

Mpox salgını bir ülkeye daha sıçradı. Pakistan yetkilileri, Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen üç yolcuda mpox virüsünü tespit ettiklerini açıkladı. Yolcuların havalimanında teşhis edildiği belirtildi.

Pakistan’da daha önce de mpox vakaları görülmüştü. Ancak yeni tespit edilen vakalarda hangi virüs varyantının bulunduğu henüz açıklanmadı.

Mpox Virüsü

Mpox virüsü, kemirgenlerden veya enfekte kişilerden bulaşıyor. Virüs, kabarcıklara neden oluyor ve dokunma, eşya kullanımı ve vücut sıvılarıyla temas yoluyla bulaşıyor.

Belirtiler

Mpox belirtileri, virüse maruz kalındıktan 5-21 gün sonra ortaya çıkıyor. Belirtiler arasında yüksek ateş, baş ağrısı, sırt ağrısı, lenf bezlerinde şişme, yorgunluk ve kabarcıklar yer alıyor.

Tedavi

Mpox’a yönelik özel bir tedavi yöntemi yok. Antiviral ilaçlar kullanılarak tedavi uygulanıyor. Vakaların çoğu hastalığı hafif geçiriyor ve birkaç hafta içinde iyileşiyor.

DSÖ’nün Ad Değişikliği

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2022 yılında “maymun çiçeği hastalığı”nın adını “mpox” olarak değiştirdi. Bu değişiklik, virüsle ilgili ırkçılık ve ayrımcılığı önlemeyi amaçlıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.