DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Virüs can almaya devam ediyor, vakalar Türkiye sınırına dayandı

Virüs can almaya devam ediyor, vakalar Türkiye sınırına dayandı
Advert
15.08.2024 11:16
0
A+
A-

Yunanistan’da Batı Nil Virüsü Tehlikesi Sürekli

Yunanistan, Batı Nil Virüsünün pençesinde kıvranıyor. Ulusal Halk Sağlığı Örgütü’ne (EODY) göre, yılın başından bu yana on kişi, virüsle ilgili komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti.

2024 yılında şimdiye kadar 76 Yunanistanlıda Batı Nil Virüsü enfeksiyonu tespit edildi. Vakaların 57’sinde ensefalit, menenjit veya akut gevşek felç gibi merkezi sinir sistemi (MSS) belirtileri vardı.

Diğer 19 vaka hafif MSS belirtileri gösterdi veya hiç belirti göstermedi. Geçtiğimiz hafta bildirilen 21 yeni vaka, virüsün yayılma hızının endişe verici boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Haftalık Raporlama ve Epidemiyolojik Veriler

EODY, Batı Nil Virüsü vakalarını izlemek için haftalık raporlar yayınlıyor ve verileri ilgili laboratuvarlarla birlikte değerlendiriyor. Selanik Aristoteles Üniversitesi, Atina Üniversitesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve Girit Üniversitesi Klinik Viroloji Laboratuvarı da bu süreçte yer alıyor.

EODY’nin Epidemiyolojik Gözetim ve Bulaşıcı Hastalıklara Müdahale Müdürlüğü, vakaları yakından takip ederek potansiyel maruziyet alanlarını ve hastalık özelliklerini belirlemek için çalışıyor. Hastaların klinik durumları ve sonuçları, hastanede yatışları boyunca günlük olarak izleniyor.

Ölümler ve Risk Grupları

Raporda ayrıca, hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun 60 yaş üstü olduğu belirtiliyor. Şimdiye kadar 10 ölüm vakası kaydedildi ve ölümlerin yaş ortalaması 80 olarak belirlendi.

İleri yaş, virüsün etkilerine karşı daha büyük bir savunmasızlık anlamına geliyor. Yunanistan, önlemleri artırıyor ve halka sivrisinek ısırıklarına karşı korunmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Virüs Türkiye Sınırına Yaklaşıyor

Batı Trakya’daki Türkiye sınırına yakın Rodop ilinde, ilk kez bir Batı Nil Virüsü vakası tespit edildi. 65 yaşındaki hasta yoğun bakımda tedavi ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.