DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

KYK burs ve kredi başvuru tarihleri 2024-2025: GSB KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak, nasıl ve nereden yapılır?

KYK burs ve kredi başvuru tarihleri 2024-2025: GSB KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak, nasıl ve nereden yapılır?
Advert
13.08.2024 15:50
3
A+
A-

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Hakkında Bilgiler

KYK burs ve kredi başvuruları için üniversite yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından araştırma süreci başladı. Pek çok kişi “KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak, nasıl ve nereden yapılır?” sorularına yanıt arıyor.

KYK Burs Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?

Geçtiğimiz yıllarda KYK burs başvuruları Ekim ayı içinde alınmaya başlandı. Ancak bu yıl için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Geçtiğimiz yıl başvurular 12 Ekim’de alınmaya başlamıştı.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır?

Burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru sırasında öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler isteniyor. Bu bilgiler, kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak teyit ediliyor. Değerlendirme sonucunda belirlenen sayıda öğrenciye bütçeye göre burs veriliyor. Durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi bağlanıyor.

Öğrenim Kredisinden Yararlanabilecek Öğrenciler:

  • Ön lisans öğrencileri
  • Lisans öğrencileri
  • İki yıllık okullardan mezun olup dört yıllık okullara dikey geçiş sınavıyla kayıt yaptıran öğrenciler (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez)
  • Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri

KYK Burs/Kredi İlk Ödemeleri Ne Zaman?

İlk kez burs veya kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı olan Ekim ayından itibaren normal öğrenim süreleri boyunca ödeme yapılır. Bu öğrencilere, kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme gerçekleştirilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.