DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Cevdet Yılmaz’dan enflasyon ve işsizlik açıklaması

Cevdet Yılmaz’dan enflasyon ve işsizlik açıklaması
Advert
13.08.2024 00:55
2
A+
A-

İşsizlik Oranı Tek Hanede Kalmaya Devam Ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) haziran ayı iş gücü istatistiklerine göre işsizlik oranı yüzde 9,2’ye yükseldi. Ancak yükselişe rağmen oran tek hanede kaldı ve 2024 yılı için yüzde 10,3 olarak öngörülen Orta Vadeli Program (OVP) tahminin altında yer almaya devam etti.

Enflasyonun Etkisi

Haziran ayındaki artışta enflasyonla mücadele kapsamındaki sıkılaştırıcı politikaların ve geçici etmenlerin payı olduğu belirtildi. Haziran ayında okulların tatile girmesiyle iş arayanların sayısındaki artış ve Kurban Bayramı tatilinin istatistiklere yansıdığı ifade edildi.

Büyümeyi Destekleme Çabaları

Hükümet, enflasyon sürecinde dezenflasyonu sürdürürken büyüme ve istihdam üzerindeki olumsuz etkileri azaltmak için çabalıyor. Seçici kredi ve teşvikler, yatırım ortamını iyileştirme, ihracatı destekleme ve işgücü politikalarının bu çabalar arasında olduğu belirtildi.

İstihdam ve Büyümenin Uyumlu Hedefler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, istikrarlı büyüme, istihdam fırsatlarını artırma ve sosyal refahı kalıcı şekilde geliştirmenin amaçlandığını vurguladı. Enflasyonla mücadele ve büyüme arasında denge kurma zorlukları olsa da orta ve uzun vadede bu hedeflerin uyumlu olduğu ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.