DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Cengiz Holding bakır madeni için hareket geçti

Cengiz Holding bakır madeni için hareket geçti
Advert
13.08.2024 13:37
2
A+
A-

Elazığ’da Bakır Madeni İhalesi Mehmet Cengiz’in Şirketine

İktidara yakın müteahhitlerden Mehmet Cengiz’in Eti Bakır AŞ isimli şirketi, Elazığ’da 409 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanda yeraltı bakır madeni kurmak için harekete geçti. Şirket, bu proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu ve bakanlık, 27 Ağustos’ta İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nun (İDK) toplanacağını duyurdu.

Muhalefetten Tepki: Yeraltı Madenleri Devlet Eliyle Çıkarılmalı

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş, yeraltı madenlerinin devlet tarafından çıkarılması gerektiğini savundu. Karakuş, “Bu gibi yerlerin adrese teslim, düşük fiyatlarla verilmesi yerine herkese açık, rekabetçi bir şartnameyle ihale edilmesi ve devlete en yüksek gelirin sağlanması gerekir” dedi.

Milyarlık İhale Yine Cengiz’e

2022 yılında da Maden ilçesindeki bakır, kobalt, kurşun, çinko ve demir maden rezervlerinin çıkarılması ve işletilmesi ihalesini Cengiz Holding’in Port Madencilik A.Ş. şirketi 2 milyar 205 milyon TL’ye kazanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.