DOLAR
33,9849
EURO
37,8698
ALTIN
2.822,88
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Canlı | Fenerbahçe-Lille maçı canlı yayın (Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme)

Canlı | Fenerbahçe-Lille maçı canlı yayın (Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme)
Advert
13.08.2024 18:10
2
A+
A-

Karşılaşma Hakkında

Fenerbahçe, Lille ile Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında bu akşam seyircisi önünde yer alıyor. Fransa’da oynanan ilk maçı 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler, turu geçmek istiyor. Turu geçmeleri halinde Slavia Prag-Union SG galibiyle eşleşecekler. Turu kaybederlerse Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılacaklar.

Nasıl Tur Atlarlar?

Fenerbahçe bu akşam kazanmak zorunda. 1-0, 2-1, 3-2 gibi skorlarla kazanırlarsa uzatmalara veya penaltılara gidecekler. Tur için en az 2-0, 3-1, 4-2 gibi farklı bir galibiyet almaları gerekiyor. Lille’e beraberlik yeterli.

15 Yıllık Hasret

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne büyük özlem duyuyor. Son olarak 2008-09 sezonunda Kupa 1 gruplarında oynayan sarı-lacivertliler, 15 sezondur bu hasreti bitirmeyi hedefliyor. Elemelerde sekiz kez takılan sarı-lacivertliler, bir kez de Şampiyonlar Ligi’nden men edildi.

Lille’i Geçerlerse Ana Aşamaya İki Maç Uzaklıkta

Fenerbahçe, Lille engelini aşarsa Şampiyonlar Ligi özlemini dindirmeye çok yaklaşacak. Mourinho yönetimindeki sarı-lacivertliler, ikinci eleme turunda Lugano’yu geçmişti. Lille’i mağlup eder ve play-off turunda Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibini geçerlerse 15 sezon sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar.

Elemeleri Sekiz Kez Geçemedi

Fenerbahçe, elemelerde daha önce sekiz kez Şampiyonlar Ligi hedefinden uzak kaldı. İlk kez 2002-2003 sezonunda eleme oynayan sarı-lacivertliler, Hollanda’nın Feyenoord takımına boyun eğdi. Son olarak 2022-2023 sezonunda Dinamo Kiev’e elenen sarı-lacivertliler, bu sezon Lugano’yu geçmişlerdi.

Şampiyonlukta UEFA Kararıyla Şampiyonlar Ligi’ne Gidemedi

Fenerbahçe, Süper Lig’de şampiyon olduğu iki sezonun ardından UEFA kararıyla Şampiyonlar Ligi’ne katılamadı. 2010-2011 ve 2013-2014 sezonlarında şampiyon olmalarına rağmen, şike soruşturması ve UEFA’nın cezası nedeniyle Avrupa’ya gönderilmediler.

En Büyük Başarısı Çeyrek Final

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde bugüne dek en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda čeyrek final oynayarak elde etti. Arthur Zico yönetiminde çeyrek finale kadar yükselen sarı-lacivertliler, Chelsea’ye elenerek yarı finalin kapısından döndüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.