DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Patatesi tarlada çürümeye terk edilen üreticiden isyan: Bizi diri diri gömüyorlar

Patatesi tarlada çürümeye terk edilen üreticiden isyan: Bizi diri diri gömüyorlar
Advert
12.08.2024 10:42
4
A+
A-

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve İl Başkanı Dinar’daki Çiftçileri Dinledi

Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun ve İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Dinar ilçesindeki patates üreticilerini dinleyerek sorunlarını paylaştı. Çölovası bölgesindeki çiftçiler, İyi Partili heyete dert yandılar.

“Herkes Mağdur Ediliyor”

İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, çiftçilerin artan maliyetlerine dikkat çekerek, “Akaryakıt 14 TL’den 46 TL’ye çıktı. Elektriğe ve doğalgaza da zam geldi. Bu zamlar halkın sırtına yükleniyor. Geçen yıl 11 TL’ye satılan patates, bugün neden 3,5 TL?” diye sordu.

“Diri Diri Toprağa Gömüldük”

Patates, pancar ve buğday eken tüm çiftçilerin zarar ettiğini belirten bir çiftçi, “Bankalar ve tarım kredileri faizsiz ertelenmeli. Patatesten para kazanamadık. Burası Çölovası. Burada patates ekiliyor ama herkes zararda. Geçen yıl arpa 7 TL’yken bu yıl da aynı. Mazot ise kaç katına çıktı? Durumumuz içler acısı. Bizi toprağa gömdüler. Bizim sesimizi hükümet yetkilileri duysun” dedi.

“20 Yıldır Erdoğan’a Oy Verdim, Bundan Sonra Vermem”

İsmail Gümüş adlı çiftçi ise patateslerin tarlada çürüdüğünü söyledi. 20 yıldır AKP’ye oy verdiğini ancak bundan sonra oy vermeyeceğini belirten Gümüş, “Bir aydır patates söküyorum ama zarar ediyorum. Tüccarlar almıyor. Patatesler toprakta çürüyor. Devlet görüyor ama sesimiz çıkmıyor. Çiftçi batıyor. Patates 15 TL olunca çiftçiye hırsız diyorlar. Şimdi hırsız kim? Karpuz, patates, domates her şey berbat oldu. Devlet çiftçinin yanında durmuyor. Bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermem” diye konuştu.

“Valizleri Alıp Ameleliğe Gideceğiz”

Başka bir çiftçi, “Yıprak’ta 100’den fazla çiftçi var ama korktukları için sadece 5’i burada. İnsanlar sorunlarını dile getiremiyorlar. Rekolte düşük. Patates 3-4 TL iken maliyeti 7-8 TL. Böyle olursa valizleri alıp inşaatlara ameleliğe gideceğiz. Çiftçi çok zor durumda, bizi diri diri gömüyorlar” dedi.

“Emekli, Esnaf Gömüldü, Sıra Çiftçide”

Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Biz buraya siyaset yapmak için gelmedik. Emekli ve esnaf zaten gömüldü. Sıra çiftçide. Süt üreticisi bitti. Köyleri üretimden uzaklaştırdılar. İşte bakın çiftçi inşaatta çalışacağım diyor. Köylü milletin efendisidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.