DOLAR
33,9849
EURO
37,8698
ALTIN
2.822,88
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Arda Turan: Hakemlerin yaklaşımları daha insancıl olmalı

Arda Turan: Hakemlerin yaklaşımları daha insancıl olmalı
Advert
12.08.2024 17:25
4
A+
A-

Süper Lig’de Arda Turan’ın İlk Maçına Kırmızı Kart Damgası

Süper Lig’in ilk haftasında Eyüpspor, Alanyaspor’u ziyaret etti. Karşılaşmanın 76. dakikasında Alanyaspor’un bulduğu beraberlik golünün ardından saha karıştı. Süper Lig kariyerindeki ilk maça teknik direktör olarak çıkan Arda Turan, maçın hakemine sert tepki gösterdi.

Alanyaspor’un golü öncesinde oyuncularını değişiklik için kenara çağıran Turan’ın talimatlarının yerine getirilmemesi, genç çalıştırıcıyı kızdırdı. Golün ardından çılgına dönen Turan, hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Arda Turan’dan Açıklama

Genç teknik adam, bugün konuyla ilgili bir açıklama yaptı:

“Öncelikle Alanya halkına ve Alanyaspor’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sezonun ilk maçında sevgili ağabeyim Fatih Tekke ile karşılaşmak benim için onur vericiydi. Her iki takımın futbolcularını da bu sıcak havada gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum.

Alanyaspor’un topa sahip olmak isteyeceğini biliyorduk. Baskı yaparak onları püskürtmeye çalıştık ve zaman zaman bunu başardık. Ancak ilk yarı ilerledikçe baskımızı kırdılar ve pozisyonlar buldular. Biz de oyunu derinleştirerek baskılarına yanıt verdik. İkinci yarıda daha temkinli olmayı tercih ettik. Bu da bana yeni bir ders oldu. Topun arkasına geçerek blok savunması yapmayı denedik. Geliştiğimizi düşünüyorum ve izleyenlere keyifli bir maç sunduk.

Hakemlere de naçizane tavsiyem, daha iyi iletişim kurmaları. Futbol eğlendirici bir spor. Bize karşı daha insancıl davranmaları gerekiyor. Hakaret etmeden sadece teknik alanı terk ettiğim için oyundan atıldım. Hakemler bunu herkese uygulayacaklarını söyledi. Adaleti savunan TFF ve kurullarına güvenim tam.

Recep Niyaz’ı uzun süreli kaybettiğimiz için çok üzgünüm. En kısa zamanda iyileşip sahalara döneceğine inanıyorum. O, bize hayalimizi yaşatan çok özel bir oyuncu. Onun geri dönmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.