DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Instagram’a erişim engeli kaldırılıyor

Instagram’a erişim engeli kaldırılıyor
Advert
10.08.2024 20:44
3
A+
A-

Instagram Erişim Engeli Kalkıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a, platformun katalog suçlarına uymadığı gerekçesiyle 2 Ağustos’ta erişim engeli getirmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında Instagram’a getirilen erişim engeliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Instagram ile süren toplantılardaki gelişmeleri duyuran Bakan Uraloğlu, “Sosyal medya platformu Instagram’ın erişimine bir engel getirilmişti. Belli gerekçeleri vardı. Katalog suçlar başta olmak üzere bazı hassasiyetler vardı. Hassasiyetlerin uygulanması konusunda BTK ve Meta platformu yetkililerinin yapılan görüşmelerin sonunda belli kararları aldık, belli noktaya vardık” dedi.

Katalog Suçlarla İlgili İşlemler Tamamlandı

Bakan Uraloğlu, açıklamasının devamında şunları belirtti:

  • “Öncelikle yasal uyum ve içerik kaldırma noktasında Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içerik ve paylaşımların kaldırılması için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılması sağlanacak. Bu kapsamda Türkiye hukuk sistemine uygunluk sağlanacak ve ihlal söz konusu olduğunda hızlı ve etkili bir müdahale gerçekleştirilecek.”
  • “Kullanıcı hakları ve hesap güvencesi noktasında ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait hesapların kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır, hesaplar uyarı yapılmadan kapatılmayacak. Bununla beraber uyarı yapılmadan ve kapatılan hesaplar tekrar erişme açılacak. Silinen hesaplarla ilgili vatandaşlarımızın hakları göz edilerek adil bir uygulama süreci yönetilecek.”
  • “Terörle mücadele noktasında ise PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve örgütler lehine propaganda içeren tüm içerikler Meta tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir.”
  • “Bununla birlikte terör propagandası ve yasa dışı içeriklerle mücadele noktasında etkin bir yaklaşım benimsenerek güvenlik ve kamu düzeni de korunmuş olacaktır.”

Instagram Erişimi 21.30’da Açılıyor

Bakan Uraloğlu’nun açıklamasının ardından Instagram’a erişim engelinin saat 21.30’da kaldırılacağı duyuruldu.

Roblox’a Erişim Engeli Devam Ediyor

BTK’nın sitesinde yer alan bilgiye göre, oyuncu platformu Roblox’a 7 Ağustos’ta erişim engellenmişti. Sitede “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

15 milyondan fazla kullanıcısı olan platformun erişime engellenme nedeninin ‘çocuk istismarına neden olacak içerikler içerdiği’ için alındığı öğrenilmişti. Roblox’a erişim engeli devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.