DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Akdeniz’de sular ısınacak: Dört ülke hassas bölgede tatbikata hazırlanıyor

Akdeniz’de sular ısınacak: Dört ülke hassas bölgede tatbikata hazırlanıyor
Advert
10.08.2024 13:15
3
A+
A-

Akdeniz’de Hassas Bölgede Askeri Tatbikat

Doğu Akdeniz, Güney Ege ve Girit adası çevresinde, Türkiye tarafından hassas olarak bilinen bölgede Yunanistan, Fransa, İtalya ve Güney Kıbrıs’ın katılımıyla geniş çaplı bir askeri tatbikat yapılacak.

Tatbikatın yapılacağı bölgeler, Türkiye ile Libya arasında oluşturulan deniz yetki alanlarını da kapsıyor.

“Eunomia-24” adlı tatbikat, 14 Eylül 2024’te başlayacak. Yunanistan Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Özel Birimleriyle katılırken, diğer ülkeler de Deniz ve Hava Kuvvetleriyle destek verecek.

Tatbikatın amacı, havacılık operasyonlarında iş birliğini güçlendirmek, bölgede seyrüsefer serbestisini sağlamak ve katılımcı birliklerin iş birliği ve savaş yeteneklerini geliştirmek.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, tatbikatın Avrupa Birliği üyesi ülkelerin silahlı kuvvetleri arasındaki ortak niyeti ve kararlılığı gösterdiğini vurguladı.

“Eunomia” tatbikatı ilk olarak 2020 yılında yapılmıştı. Tatbikat, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Fransa ve İtalya’nın Doğu Akdeniz bölgesinde istikrar ve güvenliğe katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. Uluslararası Deniz Hukuku’nun uygulanması ve bunlara saygı gösterimi de tatbikatın amaçları arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.