DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda bronz madalya kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda bronz madalya kazandı
Advert
06.08.2024 23:03
7
A+
A-

Başlık: Buse Tosun Çavuşoğlu Paris 2024’te Türkiye’ye Bronz Madalya Kazandırdı

Giriş:
Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar 68 kilo kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye’ye büyük bir başarı yaşattı.

Mücadele:
Champ de Mars Arena’da yapılan turnuvada Buse, ilk turda ABD’li rakibi Amit Elor’a yenilse de Amerikalı finaliste kaldığı için repesaj hakkı elde etti. Repesajda Polonyalı rakibi Viktorya Choluj’u yenen Buse, bronz madalya maçında Kuzey Koreli Sol Gum Pak ile karşılaştı.

Bronz Madalyanın Yolculuğu:
Buse, maçın başında rakibini minder dışına çıkararak 1-0 öne geçti ve ilk devreyi önde tamamladı. Ancak ikinci devrede Sol Gum Pak hızlı başladı ve 2-1 öne geçti. Son 57 saniyede durumu 2-2’ye getiren Buse, son saniyede 4-2 öne geçerek bronz madalya sahibi oldu.

Önemli Başarı:
2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda 68 kiloda mücadele eden Buse, kariyerinde eksik olan olimpiyat madalyasını elde etti. Avrupa şampiyonalarında 1 altın, 2 gümüş, 2 bronz; Dünya şampiyonalarında ise 1 altın, 2 bronz madalya kazanan Buse, Olimpiyatlardaki bu madalya ile kariyerine bir yenisini eklemiş oldu.

Türkiye’nin Paris’teki 3. Madalyası:
Buse’nin kazandığı bronz madalya, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin elde ettiği üçüncü madalya oldu. Daha önce atıcılık branşında Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya; okçulukta ise Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer’den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, bronz madalya kazanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.