DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Japon borsasında panik!

Japon borsasında panik!
Advert
05.08.2024 09:00
2
A+
A-

Asya Borsalarında Düşüşler

Yatırımcıların ABD’de resesyon endişesiyle riskli varlıklardan uzaklaşmasıyla Asya borsaları geriledi. Japonya’nın Nikkei endeksi %14,5 oranında sert bir düşüş kaydetti.

Japonya Ayı Piyasasına Girdi

Nikkei 225 ve Topix gibi gösterge endeksleri, 11 Temmuz’daki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden bu yana %20’den fazla düştü. Bu durum, Japon borsalarının ayı piyasasına girdiği anlamına geliyor. Mitsubishi, Mitsui and Co, Sumitomo ve Marubeni gibi büyük şirketlerin hisseleri de yaklaşık %10 değer kaybetti.

Nikkei’nin Tarihi Düşüşü

Nikkei endeksi bugünkü çöküşle birlikte 1987’den bu yana en kötü kaybını yaşadı. “Kara Pazartesi” olarak bilinen Ekim 1987’deki %14,9’luk düşüş, Nikkei’nin tek günlük en büyük gerilemesiydi.

Diğer Asya Borsaları da Geriliyor

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %3,34 değer kaybetti. Güney Kore’nin KOSPI endeksi ise %7,71 düştü.

Yende Değer Kazancı

Pazartesi günkü işlemlerde Japon yeni, dolar karşısında Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak 143,40 seviyesinde işlem gördü. Yendeki değer artışı, Japon Merkez Bankası’nın yeni faiz artışına gitme ihtimalinin artmasından kaynaklanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.