DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İşte devlet kurumlarının ve liyakatsizliğin geldiği son nokta! Sağlık sistemi çöktü: İl sağlık müdürü reklam peşinde

İşte devlet kurumlarının ve liyakatsizliğin geldiği son nokta! Sağlık sistemi çöktü: İl sağlık müdürü reklam peşinde
Advert
03.08.2024 14:20
2
A+
A-

Başlık: Diyarbakır Hastanelerinde Mobbing ve Personel Sıkıntısı Hastaları Mağdur Ediyor

Giriş:
Diyarbakır Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi’nde yönetimin ebe ve hemşirelere mobbing uyguladığı iddiasıyla, birçok sağlık çalışanının izin almasıyla hastanede ciddi sorunlara yol açıldı.

Hastanelerin Durumu:
Hastane idaresi, rapor ve izin alan sağlık çalışanlarının yerine Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nden geçici takviye personel aldı. Ancak bu çözüm yeterli olmayınca, hastalar sağlık hizmetinde zorluklar çekmeye başladı.

Sıcaklık ve Hijyen Sorunları:
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde de personel sıkıntısı yaşanıyor. Ayrıca, asansör arızaları, hijyen sorunları ve yüksek sıcaklık nedeniyle hastalar ve refakatçileri mağdur oluyor.

Doktor Sayısının Yetersizliği:
Yardımcı sağlık personelinin yanı sıra poliklinik yapan doktor sayısının da yetersiz olması, hastaların muayene sıralarında uzun süre beklemelerine neden oluyor.

Sağlık Müdürünün Sosyal Medya Paylaşımları:
Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, hastanelerde yapılan iyileştirmeleri kendi sosyal medya hesabında paylaşıyor ve bu paylaşımların beğenilmesini ve retweet edilmesini talep ediyor.

Sağlık Çalışanlarının Tepkisi:
Health Müdürü’nün paylaşım talebi, sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. Çalışanlar, bu tür paylaşımların kurumun resmi hesabından yapılması gerektiğini ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesinin zaten sağlık müdürünün görevi olduğunu vurguladılar.

Sonuç:
Diyarbakır hastanelerinde devam eden mobbing, personel sıkıntısı ve diğer sorunlar, hastaların mağdur olmasına yol açıyor. Sağlık Müdürü’nün sosyal medya paylaşımları ise sağlık çalışanlarının tepkisini çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.