DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Abdülhamit Han sondaj gemisinin kulesi söküldü

Abdülhamit Han sondaj gemisinin kulesi söküldü
Advert
02.08.2024 17:36
2
A+
A-

Abdülhamit Han Sondaj Gemisinin Kulesi Söküldü

Güney Kore’den 180 milyon dolara alınan Abdülhamit Han sondaj gemisinin kulesi söküldü. Geminin 60 metrelik kulesi, boğaz köprülerinin altından geçmesine engel oluyordu. Gemilerde boğazlardan geçerken 58 metreden yüksek bir yapıya izin verilmiyor.

Gemi, köprülerin altından geçtikten sonra Karadeniz’deki Filyos limanına götürülecek ve burada kulesi yeniden takılacak. Ancak bu işlem aylar alacak. Geminin Karadeniz’e çıkamadığı haberini daha önce SÖZCÜ gündeme getirmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geminin önünde gazetecilere konuştu. “Gemimizi Karadeniz’e uğurluyoruz” diyen Bayraktar, “Kulesi yok çünkü boğazdan ve Çanakkale Köprüsü’nden geçmesi mümkün değildi. Dolayısıyla kulesini Filyos limanımızda takacağız. Gemi en kısa sürede sondaja hazır olacak” açıklamasında bulundu.

Bayraktar, Abdülhamit Han gemisinin ilk olarak Sakarya gaz sahasında faaliyet göstereceğini, daha sonra Karadeniz’de sismik veriler değerlendirilerek sondajlar yapılacağını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.