DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İmamoğlu’ndan eski rakibi Kurum’a imza tepkisi

İmamoğlu’ndan eski rakibi Kurum’a imza tepkisi
Advert
01.08.2024 13:29
3
A+
A-

İstanbul’da Temiz Hava Solunum Cihazı Merkezi Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), itfaiye erlerinin güvenle kullanabilecekleri temiz hava solunum cihazlarının (THSC) temini ve bakımlarının yapıldığı Kağıthane’deki merkezin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy katıldı.

İtfaiye Hizmetlerinin Kalitesi Arttı

İmamoğlu, “Açılışını yaptığımız Temiz Hava Solunum Cihazı Test ve Bakım Merkezi sayesinde, itfaiye hizmetlerimizin kalitesi artacak, itfaiyecilerimiz, cihaz ve ekipmanlarının tüm testlerden geçtiğine emin olacaklar. Bunu bilmenin huzuruyla hizmetlerini sürdürecekler. Bu güvenle de can ve mal kurtarılmış olacak.” dedi.

Dışa Bağımlılıktan Kurtulma

İmamoğlu, “Artık vatandaşlarımız, oksijene en çok ihtiyaç duydukları anda, kendilerine ulaşan solunum cihazlarına dönük emin olacaklar. Bu tür kazaların, bu tür aksiliklerin hiçbir hizmetimizde var olmasını asla ve asla istemeyiz. İtfaiyecilerimiz en zor şartlarda çalışıyorlar. Bu nedenle onlara en ileri teknolojilerle donatılmış cihazları ve ekipmanları sağlamak, bizim de boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Kamusal Önemi Vurgulandı

Yakın zamanda itfaiye teşkilatına donanımlı araç alımı gerçekleştirildiğine değinen İmamoğlu, “Birçok hizmeti, kamusal önemine uygun olarak, belediye bünyemizde harekete geçirmeyi önemsiyoruz. Milletin parasını, milletimize hizmet noktasında en doğru, en kaliteli hizmeti sunmaktan başka bir amacı gütmeden hem işin tasarrufu hem işin gerekliliği hem de işi teminat altına almanın her rakamdan daha önemli olduğunu bilen bir anlayışla bu yatırımları yapıyoruz” dedi.

“Bu Kurumlar Millete Aittir”

İmamoğlu, “Bir şahsa bir döneme, bir siyasi anlayışa, bir siyasi partiye mal edilemeyecek kadar kutsal ve çok ileri düzeyde, çok yüksek seviyede kurumlar” olarak nitelendirdiği belediyelerin millete ait olduğunu vurguladı.

İtfaiye Eri Alımında Engeller

İmamoğlu, itfaiye erliğinin meslek olarak kabul edilmesi için hükümete ve TBMM’ye çağrı yaptı. “Gelecek ihtiyaç tespitini yaptığımız ve ne yazık ki hala 2 bin 300 itfaiye erinin alınmasıyla ilgili iznimizin verilmemiş olmasını hayretle izliyorum” diyen İmamoğlu, “Özellikle depremle mücadele edilen bu şehrimizde, afet öncesi ve afet sonrası yapılması gereken iş ve işlemlerde çok mühim olduğunu bildiğimiz bu teşkilatımızın personel alım izniyle ilgili süreçlerine, hala bir imzanın esirgenmesini büyük bir gariplik, büyük bir zavallılık olarak tarifliyorum” dedi.

Bakana Tepki: “Yazıktır, Günahtır”

İmamoğlu, “Bugün alıma karar versek bile 2-2.5 sene sonra o arkadaşlarımızı tam randımanlı olarak bu teşkilatın bir parçası yapabiliyoruz. Yazıktır, günahtır. Bu memleketin her kurumu, millete aittir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu imzayı geciktirmesini buradan kınıyorum, milletimize şikayet ediyorum” diye konuştu.

“Bir Kurus Borcumuzu Ertelemiyoruz”

“Borçlanma hakkı da İBB Meclisi’nden bütün siyasi partilerin oy birliğiyle geçmiş” diyen İmamoğlu, “Allah’a şükür bu konuda alnımız ak. Bir kurus borcumuzu ertelemiyoruz. Yazıktır, günahtır. Bu anlayıştan bir an önce kurtulmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Küçük Kız Çocuğu ile Gülümseten Diyalog

İmamoğlu, tören alanında geldiğinde kendisiyle fotoğraf çektiren çocukları anarak “Burada duruyordum, bir evladımız yanıma gelmek istedi, geldi. Beni hep takip ediyor. 5 senedir takip ediyor. Sonra bir başka kızımız, oradan koşarak, ‘Ekrem amca’ diyerek bana sarıldı. Benim için en büyük ödül bu. Tek duam var; Allah’ım beni şu çocuklara mahcup etme. Başka hiçbir şey değil” dedi. O sırada İmamoğlu’nun sözünü ettiği kız çocuğu Melis, koşarak İBB Başkanı’na sarıldı. İmamoğlu da konuşmasını “Melis, beni şımarttın, yeter, içimi erittin zaten. Tamam; bu kadar söz yeter. Hayırlı uğurlu olsun. Allah güzel hizmetleri nasip etsin” diyerek bitirdi.

Merkezin İşlevi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Aksoy’un verdiği bilgilere göre, temiz hava solunum cihazlarının bakım, onarım ve testleri bugüne kadar dışarıdan hizmet alım yöntemiyle yapılıyordu. Açılan merkezle, itfaiye personeli açısından hayati öneme sahip olan cihazların performans testlerinin ve rutin bakımlarının itfaiye bünyesinde yapılmasının sağlanması amaçlanıyor. Merkez, bakım, onarım ve sertifikalı olması dolayısıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.