enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Üç limanda 90 milyon liralık yolsuzluk

Üç limanda 90 milyon liralık yolsuzluk
Advert
17.01.2023 02:28
503
A+
A-

Üç limanda 90 milyon liralık yolsuzluk Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından özelleştirilen Giresun, Rize ve Hopa limanlarındaki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı.

Üç limanda 90 milyon liralık yolsuzluk

Üç limanda 90 milyon liralık

EKONOMİ – Üç limanda 90 milyon liralık yolsuzluk CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel “Giresun limanında 1 milyon 107 bin dolar, Hopa limanında 1 milyon 642 bin dolar ve Rize limanında 2 milyon 74 bin dolar olmak üzere 4 milyon 823 bin dolar (90 milyon 383 bin TL) zarar oluştu. Liman yönetiminde AKP’li eski milletvekilleri ve Belediye Meclis üyeleri var” dedi.

Sözleşmeye göre özelleştirilen limanlardan elde edilen gelirlerin belirli bir kısmının TDİ’ye aktarılması gerektiğini hatırlatan Sertel, limanları devralan şirketlerin bu paraları ödememek için taşeron şirket kurduğunu ve yüksek tutarlı faturaları bu şirketler üzerinden kestiğini söyledi ve şöyle dedi:

TAŞERON ŞİRKET KURDULAR

“İşletici şirketler tarafından elde edilen asli faaliyet gelirleri ile kira gelirlerinin yüzde 25’ini, faaliyet dışı gelirlerin ise yüzde 2’sini TDİ’ye aktarması gerekiyor. Giresun, Rize, Hopa ve Sinop limanlarını işleten şirketler bu gelir payını ödememek için taşeron şirket kurdular. Liman hizmetleri karşılığında alınan bedeller ana şirkete değil taşeron şirkete faturalandırıldı. Ana şirketin gelirleri ise düşük gösterildi. 2015 yılından bu yana devam eden bu yöntemle TDİ’ye gitmesi gereken 90 milyondan fazla para iç edildi.”

Kaynak: Sözcü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.